Close
the-new-s90-will-share-the-volvo-lineup-with-the-[1]

För lite drygt 2 veckor sedan hände något som jag aldrig trott jag skulle behöva bevittna – folk i min sociala sfär blev helt till sig över en Volvo (vanlig bil i medelklassområden). Jag var tvungen att gnugga ögonen ett par gånger och nypa mig extra hårt i armen.

Bilen på allas Belugafläckiga tungor var visserligen inte vilken Volvo som helst, utan nya S90 i stuket av Mercedes E-klass och BMW 5-serie, ett dugligt ekipage för övningskörning alltså.

S90 har mjuka, strömlinjeformade käkben som får den att likna ett kärleksbarn mellan hemliga älskarna Jaguar och Mercedes. Frontpartiet har fått en ordentlig plastikoperation men varumärkets emblem spänner fortfarande som en tandställning över grillen, tyvärr.

Eftersom du sällan kommer sitta i framsätet på eget bevåg har bilens prestanda smärre betydelse, även om den ska vara ordentligt förbättrad från Volvos tidigare modellserier. Under förutsättning att baksäten döljs av tonade rutor kan vi avslöja att benutrymmet är dugligt, om än hästlängder från den Maybach du kör idag. Huruvida champagnekylen behåller temperaturen även när bilen är avstängd är oklart och har blivit föremål för stor osäkerhet från konsumenter.

Vi förhåller oss tillsvidare skeptiska.

...
Annons

Ledarskribent

Erik Fnattenbratt

Ludwig Von Kanegrip

Elvira Silverspade