Close
big_ScarlettJohanssonMoeteChandonCommercialPicture01[1]

Snart är det dags att ringa in det nya året. Självklart är det uppriggat med fest på det lokala slottet. Alla viktiga personer är inbjudna och cateringen är fixad. Det är dock en sak man måste ha klart för sig; innan jag berättar det ställer jag frågan: Har ni inhandlat årets sprutis?

Det finns en riktlinje man måste följa. Champagnen ska vara värd ungefär en tiondel av hembiträdets årslön. På så sätt kan man enkelt se vilken hemtjänst som folket i sällskapet anlitat och om det försiggår skumma affärer.

En väldigt dyr flaska i relation till boendeyta vittnar om att det kan röra sig om en (hembiträdes) firma eller individ som erbjuder sexuella tjänster. Då finns det anledning att misstänka otrohet.

En väldigt billig flaska vittnar om svartbetalning och kassa arbetsförhållanden. Kan t.o.m. i värsta fall röra sig om att personerna inte har något hembiträde. Dessa personer går inte att lita på och bör strykas från framtida inbjudningslistor.

Normalt anses att ligga inom 20 procent felmarginal. Men det gör inte så mycket om man överstiger den lite. När felmarginalen överstiger 50 procent ringer varningsklockorna hos dem flesta.

Vilken sprutis är att föredra? Personlig favorit är ”Moet & Chandon Dom Perignon by Karl Lagerfeld”. Mycket exklusiv skumpa som ni alla säkert vet. Det kan vara svårt att få tag på såpass dyra flaskor om man inte är ute i god tid. Då går det bra att istället köpa en eller 2 pallar medelklass-skumpor.

Skål på er mina vänner och ha en hejdundrandes god fortsättning!

...
Annons

Ledarskribent

Erik Fnattenbratt

Ludwig Von Kanegrip

Elvira Silverspade