Close
w9varbfawyi76ef5mpfh[1]

Mark Zuckerberg – mannen som grundade ett företag för personer som inte värdesätter sin personliga integritet – har gått ut med att han vill bygga en intelligent robot som ska kunna ersätta hans butler. ”Du kan tänka dig som Jarvis i Iron Man” har han skrivit och syftar då på en karaktär som förekommer i en serietidning från tidningsförlaget Marvel.

Projektet ska fortfarande vara i idéstadiet då han fortfarande utforskar vilken teknologi som finns tillgänglig för att se vad som är möjligt. Målet är att roboten ska förstå hans röst och den ska kunna kontrollera allt i husen så som ljus, musik och temperatur.

Zuckerberg ser detta som en kul utmaning som han vill lösa på egen hand. Dvs all kod ska skrivas av han själv. Därefter ska han dela med sig av sin kunskap, något som avslöjar att han inte härleder från en klass familj.

Tidigare har mannen bakom giganten bland sociala medier antagit olika utmaningar varje år; så som att läsa två böcker varje månad och lära sig mandarin.

Det går att läsa Zuckerbergs inlägg på hans sajt via den här länken

En personlig dröm hade det varit att få en robot som gör allt utan klagan istället för en person som gnäller över dåliga arbetsvillkor.

Källa :
...
Annons

Ledarskribent

Erik Fnattenbratt

Ludwig Von Kanegrip

Elvira Silverspade