Close
köln

För drygt en vecka sedan släpptes en bomb som fick hela Europa i gungning. Upp emot 1000 personer från den lägre samhällsklassen ska ha förgripit sig på kvinnor i en av Europas största och mest kulturella städer, Köln.

Händelsen i sig är häpnadsväckande men det riktigt skrämmande är etablissemangets hantering av det hela. Först efter att folk gjort uppror via sociala medier, 3 dagar efter händelsen, gick polischefen ut med vad som hänt.

Nyheten spreds snabbt och debatten hettade till rejält, i alla länder utan Sverige. Här teg dem in i det sista och även när uppgifterna väl började rapporteras fanns det dem som försökte tysta ner allvaret.

Liknande händelser har även inträffat i Sverige

Allt eftersom tiden gått har uppgifter även framkommit som tyder på att liknande händelser, om än inte lika omfattande, inträffat här i Sverige. Under nyårsnatten ska unga män förgripit sig på kvinnor både i Kalmar och Örebro, därefter har det framkommit rapporter om fler övergrepp men inget går upp över vad som nu nystats upp.

I flera års tid ska polisen tigit om de problem som stora samlingar män med låg samhällsklass medfört. Under flera år ska festivalen i Kungsträdgården som äger rum under sommaren lidit av att stora grupper män förgripit sig på kvinnor. I somras fick flera hundra män skingras från platsen för att göra vistelsen dräglig för kvinnliga besökare.

Inte något mediehus rapporterade om detta, även om de fick in uppgifter från privatpersoner som bevittnat och upplevt vad som hänt.

Polisen valde att mörka för att inte gynna ett politiskt parti

Hur illa det än låter går det inte upp emot hur otroligt skandalöst det är att polisen nu gått ut med att man inte vågat rapportera om händelserna i rädsla av att bli kallade rasister och att de inte vill gynna ett specifikt parti.

Det hela är så genom ruttet det kan bli. Hur ska en demokrati kunna fungera om politiker får bestämma vilken information som förmedlas till befolkningen?

Krävdes ett Köln

Det krävdes alltså ett Köln innan man valde att rapportera om det hela. Frågan är nu vad mer som inte rapporterats då polisen är rädda för vad det kan få för politiska konsekvenser?

Frågorna är många. Svaren lär vi sannolikt aldrig få då de inte stämmer med den politiska kompassen som polisen uppenbarligen följer.

En sak är säker; tilliten till samhället försvann för många lika plötsligt som David Bowies bortgång. Vila i frid, det är dock enbart den sistnämnda som sörjs.

bow1

...
Annons

Ledarskribent

Erik Fnattenbratt

Ludwig Von Kanegrip

Elvira Silverspade