Close
reinfeldt-kungen

Nu är tiden snart kommen; den 4 februari kl 15.00. Klockslaget då Reinfeldt ska äras för det eminenta arbete han utfört under sin tid som statsminister. Kung Carl Gustav XIV kommer personligen att utdela den mest ärofyllda medalj som går att krönas med i Kungariket Sverige, Herr Majestät Konungens medalj och Litteris et Artibus. Detta som ett tack för alla insatser han gjort för att förbättra tillvaron för regenten själv och våra vänner inom överklassen.

Åtta år har herrn kämpat för oss stackare som har byxorna fulla av pengar. Pengar som staten tidigare gjort allt i sin makt för att lägga vantarna på. Som säkerligen hade hamnat i välfärdens mörka vrå.

Eftersom vi vet att Reinfeldt själv läser detta magasin (och säkerligen konungen med) vill vi här göra en lista med sex mirakel som Reinfeldt har åstadkommit så att han får en inblick i vad herrn har betytt för oss.

 1. 1. Fas 3 – återinförandet av slaveriet

  Tack Reinfeldt för att du återinfört ett slags slaveri-light i form av Fas 3. Det ger oss överklassmedborgare en fin återblick hur våra förfäder hade det förr i tiden. Nu får företag och privatpersoner tillgång till oerhört billig arbetskraft.

  Detta ger också tidigare sysslolösa individer en mening i livet. Nu väntar vi bara på att hela arbetsklassen ska inkluderas i Fas 3 så är vi tillbaka till där vi en gång varit.

 2. 2. Privatisering och effektivisering av statliga instanser

  Tack Reinfeldt för att du sålt av och privatiserat statliga instanser. T.ex. Apoteken som nu finns runt varje gathörn. Visst att knappt något av dem har andra mediciner än de som gemene man köper, men vem har dött av att missa några dagars medicinering i väntan på leverans?

  Nu tilläts vi också investera i dessa företag till ett mycket förmånligt pris. Investeringar som genererat vinster som vi kan använda för att konsumera lyx som etthundrafemtionio Netflix abonnemang, tjugofem pallar Fanta Exotic och två tusen pizza Quattro Stagionis, i månaden.

 3. 3. Förhindrat folk att dö med titeln bidragssnyltare

  Tack Reinfeldt för att du tillåtit handläggare gå emot medicinska utlåtanden från så kallade experter (aka läkare); personer som inte tar hänsyn till individens rykte och symbolik. Ingen vill dö som bidragssnyltare.

  Tidigare sjukskrevs svenskar i allt för stor omfattning och beviljades sjukersättning under hiskeligt lång tid. Detta satte du stopp för. Nu fick cancersjuka, som annars skulle legat på soffan i månader i väntan på döden, uppmaning att kämpa vidare med sitt arbete och dö en hjältes död. Ett värdigt slut på ett tappert liv.

 4. 4. Sänkt den årliga skattebördan med 140 miljarder

  Tack Reinfeldt för att du genom åren sänkt de årliga skatterna med 140 miljarder. Pengar som till största del stals från oss överklassmedborgare. 45% av alla medel togs från de 5% rikaste. Så ofantligt korrupt samhället var innan. Rånar de rika för att ge till dem som inte förtjänar bättre.

  En positiv effekt av detta har varit att ekonomi kulturen ute i samhället verkligen har nyanserats. Istället för att finnas en arbetarklass och en medelklass finns nu långt fler klasser i samhället. De flesta på den lägre skalan, men också en stor berikning av ytterst välbärgade individer. T.ex. har dollar miljonärerna mer än fördubblats under de drygt 8 år du suttit vid makten.

  Samtidigt har vi fått en spännande tillväxt av en växande fattigdom i riket, klyftorna mellan fattiga och rika har vuxit mest i hela europa, något vi kan utnyttja i form av mer billig arbetskraft genom framtida lönedumpningar.

 5. 5. Ökat värdet på våra bostäder

  Tack Reinfeldt för att du varit återhållsam med att bygga nya bostäder vilket gjort att värdet på alla våra kåkar skjutit i höjden.

  Nu kan vi äntligen dränera arbetarklassen genom räntor och sätta dem i skuld för resten av deras liv.

 6. 6. Mer pengar åt kungafamiljen

  Gladast är nog vår käre regent som fått ökat apanage med 30%. Det är inte billigt med bröllop och allt man måste hinna med i dessa tider. Utöver det har han tilldelats bidrag för att täcka dessa extrautgifter.

  Tack Reinfeldt för att du tillåter vår monark upprätthålla den vardagslyx som sig bör, och att vi tillåts betala för det. Det minsta Herr Majestät kan göra som tack är att tilldela dig denna medalj. Sug åt dig äran!


Det är med en tårfylld monokel jag slutför detta tackbrev till dig, vår förra statsminister, stridshingsten Fredrik Reinfeldt. Må du bära denna medalj med stolthet för vad du gjort för oss överklassmedborgare. Länge leve!

Vad vill ni mina förnämsta läsare tacka herr Reinfeldt för?

Källa :
...
Annons

Ledarskribent

Erik Fnattenbratt

Ludwig Von Kanegrip

Elvira Silverspade