Close
volvo-s90-5

För några månader sedan utannonserades Volvos första försök till premiumbil. Många inom vår sociala sfär blev helt till sig över det faktum att vi snart kan köpa svenskt, utan att skämmas. Bisarr tanke för de flesta, men verkligheten har en tendens att överraska. Många var dock skeptiska till huruvida denna bil verkligen var en premiumbil eller om det enbart var tomma ord.

Nu har vi fått se specifikationerna och vilka tillägg som kan väljas till, och vi måste tyvärr meddela; detta är ingen premiumbil värd namnet.

Liksom många andra biltillverkare feltolkas ordet premium å det grövsta. Helt nonchalant struntar de att bygga in en av de viktigaste komponenterna en premium individ efterfrågar, nämligen champagnekylen.

För några månader sedan frågade vi oss huruvida champagnekylen skulle hålla temperaturen även när bilen var avstängd. Nu visar det sig att det inte finns någon champagnekyl till att börja med. Inte ens en vinkyl, vilket är det minsta man kan begära. Det går inte ens att lägga till.

Klagomålen bland grannar och vänner har strömmat in och de flesta har vid det här laget sagt upp sina bokningar. En gemensam flykt har inlets för att åka tillbaka över sundet för att återgå till den germanska marknaden. Synd, vi som trodde Sverige var på väg tillbaka på fötterna. Det verkar nu som att svensk bilindustri helt förlorat kontakt med konsumenterna.

Vi har försökt nå Volvo men inte fått något svar.

Om ni inte tror oss kan ni själva testa att bygga din egen Volvo på: http://byggdinvolvo.volvocars.se/#/welcome

Källa :
...
Annons

Ledarskribent

Erik Fnattenbratt

Ludwig Von Kanegrip

Elvira Silverspade