Close
15061072015_12c750064d_o

I dagarna började allianspartierna, i synnerhet Centern, trumma på att sänka ingångslönerna för nyanställda i syfte att skapa fler jobbtillfällen. Tanken är att få fler i arbete och minska den höga arbetslöshet som råder i landet. Primärt är det patraskjobb som reas ut, även kallade ”okvalificerade arbeten”.

Samtidigt har det vuxit fram en falang inom Centern som menar att man borde gå ett steg längre. En centerextremistisk grupp som positionerar sig kusligt nära skiljestrecket mellan blocken. En radikaliserad mellanmjölksfraktion som hugger åt alla möjliga håll och kanter.

Britt Mittung, ekonomipolitiker med kraftiga sympatier för centerextremismen, har gjort raketkarriär på bara några veckor och förväntas vara aktuell för Nobelpriset i ekonomi efter sin revolutionerande upptäckt om hur samhället ska lösa arbetskrisen.
– Istället för att sänka lönerna, skippa dem helt och hållet!

Hon menar att om lönerna helt tags bort ur ekvationen kan företagen anställa obegränsat antal individer utan att påverkas av de negativa effekter som lönekuverten innebär. Med 60 miljoner människor på flykt blir det 60 miljoner nya arbetstillfällen. Arbetslösheten elimineras omedelbart.

Samtidigt likvideras blomjorden för den patriarkala strukturen som svetsat sig fast i samhällets ryggrad, lönerna. Med mångfacetterade feministiska fördelar finns det ingen spåkula som kan förutse vilka olägenheter detta alstrar.

Inom extremcentern är man mycket stolta över denna motion. En vision som allianspartierna försöker imitera. Tills vidare får vi nog nöja oss med sänkta ingångslöner. Kanske vid valet 2018?

Källa :
...
Annons

Ledarskribent

Erik Fnattenbratt

Ludwig Von Kanegrip

Elvira Silverspade